Nasze wędliny można wykorzystać w oryginalny sposób, tworząc dania proste i smaczne!

Doskonała przystawka, która swoim nietypowym połączeniem zaskoczy niejedną osobę! Prosta w wykonaniu i wykwintna. Naprawdę nie potrzeba wiele wysiłku ani talentu kulinarnego, aby podać coś takiego. Wystarczą:
– Dobre krewetki (najlepiej surowe)
– Dobry Boczek/Pachwina (oczywiście u J.M. Spychalscy)

Wykonanie jest banalne. Obieramy krewetki zostawiając jedynie ogonki. Posypujemy je solą, pieprzem, natką pietruszki i czosnkiem oraz skrapiamy cytryną. Odstawiamy na chwilę, żeby przeszły równo przyprawami. Bierzemy wykałaczki, plastry naszego boczku (może być grubiej pokrojony) i zawijamy krewetki, a następnie przebijamy je wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i smażymy kilka minut, aż całość się zarumieni. Intensywny w smaku boczek doskonale kontrastuje z delikatnym smakiem krewetki. Smacznego!

Comments (2)

  • A WordPress Commenter

    15 maja, 2017 - 7:26 am

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

  • A WordPress Commenter

    4 sierpnia, 2022 - 3:24 pm

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Leave A Comment

Koszyk

Utwórz konto

Twój koszyk