Opis
Nasze szynki pieczyste, po leżakowaniu, trafiają na stół, gdzie posypujemy je autorskimi mieszankami przypraw. Szynka w Jałowcu ma bardzo regionalny charakter. Chcąc podkreślić walory regionu, który obfituje w piękne lasy, przyprawiamy tę wędlinę owocami jałowca. Żywiczny i wytrawny aromat tej wspaniałej rośliny, nadaje Szynce w Jałowcu niepowtarzalny smak.
Po przyprawieniu, Szynka w Jałowcu trafia do pieca konwekcyjno parowego. Na początku jest opiekana, żeby wstępnie się zarumieniła, a następnie parzymy ją w niskiej temperaturze, tak by mięso miało czas uzyskać odpowiednią strukturę i smak. Następnego dnia, po ostudzeniu, znów trafia do pieca do bardzo wysokiej temperatury, po to by ostatecznie wzmocnić aromat pieczystego mięsa.
Szynki pieczyste to doskonała propozycja dla osób, które nie chcą lub nie mogą jeść klasycznych wędzonek. Ma równie bogaty aromat, ale jest delikatniejsza w smaku. Można stosować ją zarówno jako element kanapek, jak i sałatek czy zapiekanek. Szynka w Jałowcu nie zawiera również azotynu sodu, co dla wielu klientów jest dodatkowym atutem!
Skład: mięso wieprzowe 100%, naturalne przyprawy, sól,