Pasztet po Myśliwsku to klasyka wśród wieprzowych pasztetów. Spora ilość przypraw, takich jak jałowiec, majeranek czy tymianek, podkreśla dziki, leśny charakter. Pasztet pieczemy w foremkach, w piecu konwekcyjno-parowym. Dzięki temu ma chrupiący wierzch i kremową konsystencję.
Pasztet z Indyka jest naprawdę wyjątkowy. Delikatny w smaku i bardzo chudy. To nietypowy pasztet typu francuskiego, który wybierany jest przez osoby preferujące mniej tłuste wędliny podrobowe. Zawiera w składzie nuty imbiru, pietruszki oraz śmietanki, która podkręca smak mięsa indyczego. Pasztet pieczemy w foremkach, w piecu konwekcyjno-parowym. Dzięki temu ma chrupiący wierzch i kremową konsystencję.
Polędwica Sopocka to wędlina wędzona tradycyjnie, zimnym dymem, następnie pieczona w piecu konwekcyjno-parowym. 100g schabu uzyskujemy ze 125g mięsa wieprzowego. Jej podróż na Wasz stół zaczyna się od starannego peklowania, w naszej autorskiej solance. Mieszanka naturalnych przypraw pozwala jej przesiąknąć niepowtarzalnym aromatem podczas kilku dni leżakowania w chłodni. Wyróżnia ją delikatny kołnierz tłuszczu, dzięki czemu szynka jest bardziej soczysta i posiada wyraźniejszy smak.
Szynka Jagiellonów to wędlina wędzona tradycyjnie, zimnym dymem, następnie pieczona w piecu konwekcyjno-parowym. 100g szynki uzyskujemy ze 125g mięsa wieprzowego. Jej podróż na Wasz stół zaczyna się od starannego peklowania, w naszej autorskiej solance. Mieszanka naturalnych przypraw pozwala jej przesiąknąć niepowtarzalnym aromatem podczas kilku dni leżakowania w chłodni. Drugą tajemnicą jest liść laurowy, który dodajemy podczas wiązania szynek. Wzbogaca bukiet smaków i nadaje apetyczny wygląd.
Szynka Kazimierza Wielkiego to wędlina wędzona tradycyjnie, zimnym dymem, następnie pieczona w piecu konwekcyjno-parowym. 100g szynki uzyskujemy ze 125g mięsa wieprzowego. Jej podróż na Wasz stół zaczyna się od starannego peklowania, w naszej autorskiej solance. Mieszanka naturalnych przypraw pozwala jej przesiąknąć niepowtarzalnym aromatem podczas kilku dni leżakowania w chłodni. Wyróżnia ją delikatny kołnierz tłuszczu, dzięki czemu szynka jest bardziej soczysta i posiada wyraźniejszy smak.
Szynka Sycylijska to wędlina z asortymentu pieczystych. Jest produkowana inaczej niż nasze tradycyjne wędzonki. Jej podróż na Wasz stół zaczyna się, tak jak w przypadku wędzonek, od starannego peklowania, w naszej autorskiej solance. Mieszanka naturalnych przypraw pozwala jej przesiąknąć niepowtarzalnym aromatem podczas kilku dni leżakowania w chłodni. Wyróżnia ją delikatny kołnierz tłuszczu, dzięki czemu szynka jest bardziej soczysta i posiada wyraźniejszy smak.
Szynka w Jałowcu to wędlina z asortymentu pieczystych. I jest to wyrób niepeklowany! Jest produkowana inaczej niż nasze tradycyjne wędzonki. Jej podróż na Wasz stół zaczyna się od marynowania w naszej autorskiej solance. W tym wypadku do marynaty używamy zwykłej soli. Mieszanka naturalnych przypraw pozwala jej przesiąknąć niepowtarzalnym aromatem podczas kilku dni leżakowania w chłodni. Wyróżnia ją szary kolor, jak każde mięso bez soli peklującej. Poza szarą barwą, mięso ma zupełnie inny smak.
Jeżeli jesteś miłośnikiem smaku wędzonek, to ten zestaw jest dla Ciebie idealny! Każda wędlina, którą znajdziesz w paczce jest aromatyczna i pachnie ogniskiem. Na zestaw składają się kiełbasy oraz wędzone szynki i schaby. Skosztuj tradycji!
Zestaw doskonałych wędlin, w którym znajdziesz zarówno pyszne szynki, kiełbasy jak i podroby. Dzięki tak skomponowanemu zestawowi wykorzystujemy całe mięso z półtusz i nie marnujemy żadnego elementu! Spróbuj jak pyszne mogą być wędliny.
Jeżeli preferujesz wędliny drobiowe to ten zestaw jest specjalnie dla Ciebie! Mięso indycze jest cenione ze względu na wysoką zawartość białka, a niską zawartość tłuszczu. Nasze wędliny z indyka są naprawdę doskonałe. W zestawie znajdziesz wędzonki, mięsa pieczone, parówki czy pasztet. Smacznego!